Hoe installeer ik Windows Server of Windows 10 op mijn VPS?

Het installeren van Windows Server of Windows 10 is vrij makkelijk. Hieronder staat beschreven hoe het moet.
Let op: voor Windows installaties heb je minimaal VPS S nodig.

1. Zet de VPS helemaal uit.
    VPS Uitzetten.png
  2. Neem de volgende instellingen over (Instellingen --> VPS Configuratie) van de onderstaande foto en klik dan op opslaan.
    VPS Configuratie.png
  3. Open VNC.
  4. Start de VPS.
  5. Ga nu naar de VNC en klik op connect tot hij werkt.
    VNC Page.png
  6. Klik snel op een toets op je toetsenbord als je dit ziet, hij gaat hierna naar een zwart scherm met een knipperend streepje. Het kan even duren voor hij door gaat. (Was je niet snel genoeg? Zet dan de VPS uit en ga terug naar stap 4).
    Snel drukken!.png
  7. De Windows installatie begint nu. Kies de instellingen die jij wilt gebruiken. Als je Windows 10 installeert raden wij Windows 10 Pro aan.
    Installatie begint.png
  8. Klik hier op aangepast.
  9. Klik nu op stuurprogramma's laden.
    Laden dat stuurprogramma!.png
  10. Klik op bladeren en ga naar de E CD (virtio) --> amd64. Hier kan je je Windows versie selecteren. w10 voor Windows 10 en 2K19 (of 2K22) voor Windows Server 2019 (of Windows Server 2022).
    bladeren.... en kiezen!.png
  11. Het kan zijn dat er nog partities zijn. Die kan je verwijderen (let op, dit is niet terug te draaien!).
    Klik... klik... OEPS!!.png

12. Klik op Niet-toegewezen ruimte en klik op volgende.
    And... NEXT!.png
  13. En nu moeten we wachten. De VPS kan zich een aantal keren herstarten.
    Please.... WAIT.png

14. Zodra hij klaar is krijg je dit te zien. Volg nu de stappen op het scherm.
    Annddd Goodluck!.png
  15. Kies bij account voor een offline account. We raden aan een sterk wachtwoord te gebruiken.
    Goo OFFLINE!.png
    Yeaa sure.....png

16. Klik hier op overslaan.
    And next again.png
  17. En nu is het weer wachten geblazen.
    Your doing great!.png
  18. Zodra je Windows voor je ziet open je de Windows verkenner. Ga dan naar "Deze PC" en open de CD drive (E:) voor de Virtio Drivers.
    Go for that CD!!!.png
  19. Zoek het bestandje virtio-win-gt-x64.exe en open die. Voer de installatie uit.
    And EXECUTE!.png
  20. Sluit nu de VPS af.
  21. Neem de volgende instellingen over onder Instellingen --> VPS configuratie en zet daarna de VPS uit.
    Copy again.png
    VPS Uitzetten.png

Je kan nu de VPS weer aanzetten. De installatie van je Windows machine is afgerond.

Bekijk ook: