Log-in via SSH (putty)

Om je Linux VPS te beheren kan je inloggen via SSH via een programma genaamd Putty.

Putty is een gratis SSH client programma. Putty is hier te downloaden.

Om een SSH verbinding met je VPS te starten moet je VPS aan staan. Zodra deze aanstaat kan je het volgende doen om verbinding te maken:

1. Open het programma Putty.
  2. Bovenin zie je een invul vlak met daarboven "Host name (or IP-address). Hier vul je het IP adres van je VPS in.
  3. Naast het vak voor de hostname of het IP adres is er een vakje met daarboven port. Standaard is de SSH port 22. Port 22 laten we dus staan.
  4. Klik nu onder in op "Open". De connectie naar de VPS zou nu openen. Het kan zijn dat je eerst nog wat moet accepteren.
  5. Hij vraagt nu om inlog gegevens. De inlog gegevens heb je in de email gekregen. Om content/text te plakken in Putty klik je rechtermuisknop in Putty.
    Het wachtwoord wat je invult met inloggen zie je niet in het scherm. De tekens worden echter wel ingevoerd. Ook voor het plakken van het wachtwoord kan je rechtermuisknop gebruiken.