Installeren van Apache2 op Ubuntu

Het installeren van de webserver Apache2 op Linux Ubuntu is vrij gemakkelijk. We leggen dat hieronder uit.

1. Log in op SSH als een super user (of root). We hebben daar hier een uitleg over.
  2. Eerst updaten we de server met: sudo apt-get update daarna doen we: sudo apt-get upgrade
  3. Hierna gaan we Apache2 installeren. Dit doe je met: sudo apt-get install apache2
  4. Nadat de Apache2 webserver geïnstalleerd is moet je misschien port 80 toevoegen in de firewall (mits je deze gebruikt/aan hebt staan). Dit kan je doen met: ufw allow 80/tcp
  5. Je kan nu de standaard pagina bekijken in je webbrowser. Vul hiervoor het IP adres in in je browser. De webpagina zou dan moeten openen. Deze standaard webpagina staat onder: /var/www/html

Mocht je nog vragen hebben of er niet uitkomen horen wij dat graag.