Hoeveel geheugen heeft mijn server nodig?

• server, geheugen

Dit artikel geeft enkele suggesties om te bepalen hoeveel RAM je nodig heeft voor uw server.

Je kan bij ons op ieder moment je server upgraden en ook down-graden naar een andere abonnement.
Als je een downgrade uitvoert bereken wij het verschil, en dat bedrag wordt verrekend op je volgende factuur.

Vanilla / Craftbukkit / Spigot

Onderdeel Aanbevolen geheugen
Spelers 1 GB per 20 spelers
Plugins 1 GB per 20 plugins
(Let op sommige plugins zoals worldedit, dynmap,Factions, minigames zijn zwaare plugins en hebben meer geheugen nodig als een normale plugin)
Werelden Voeg 1 GB aan geheugen toe aan 2 GB aan schijfgebruik. Dus als je wereld 4 GB is, heb je 2 GB aan geheugen nodig.

BungeeCord

We raden 1 GB RAM  aan voor BungeeCord. Meestal heb je niets meer nodig tenzij je meer dan 300-500 + spelers op je server hebt. Omdat BungeeCord het verkeer gewoon van spelers naar een van de servers in uw netwerk doorstuurt, gebruikt BungeeCord meestal geen grote hoeveelheid RAM. Als je  echter veel plug-ins gebruikt op je BungeeCord-server , heb jeu mogelijk  meer geheugen nodig om de plugins te kunnen draaien.

Hieronder staan onze aanbevolen geheugen voor BungeeCord op basis van het aantal plug-ins:

Hoeveelheid plugins Geheugen
0-5 plugins 1 GB
6-15 plugins

2 GB

16+ plugins

3GB