Domein instellen voor Minecraft Server d.m.v SRV

Heb je een eigen domein en wil je deze graag linken aan je Minecraft Server? Dat is geen probleem, in dit artikel leggen wij jou uit hoe je dit moet doen. Je kan je domein bij ons via 2 manieren beheren. Als jij je nameservers niet hebt aangepast kan je dit doen via het klantenpaneel. Heb je je nameservers aangepast voor een webhosting pakket van ons? Dan kan je je domein instellen via ons webhosting paneel.

Via ons WebHosting Paneel

1. Log-in op het webhosting paneel
  2. Ga naar de DNS instellingen van het domein dat je wilt instellen
  3. Klik op "record toevoegen"
  4. Selecteer hier SRV en vul bij dienstnaam minecraft in. Bij protocol vul je TCP in en bij domeinnaam het gene wat je wilt voor je domein (play. , mc. , server. enz enz). Bij doelhost vul je de servernaam van het systeem waar jij op staat in, dit is xxx.recorehosting.com. Weet je niet op welk systeem je staat? Vraag dit dan aan iemand van ons team, die kan dit voor jou opzoeken. Bij port voer je de port van jouw Minecraft Server in.
  5. Klik nu op opslaan en op bijwerken zodra dit in beeld verschijnt. Binnen 24 uur zou je domein nu moeten werken!

Via DNS beheer in ons klantenpaneel

1. Log in op ons klantenpaneel
  2. Ga naar "Domeinen" op het dashboard en klik het gewenste domein aan
  3. Open DNS beheer
  4. En verander in het onderste lege vak A voor SRV
  5. Bij hostname (het eerste vakje) vul je _minecraft._tcp.play in (play kan vervangen worden voor mc, server enz enz)
  6. Bij het laatste vakje vul je: 10 port xxx.recorehosting.com in. Verander de xxx voor de naam van de machine waar je op draait. Weet je niet op welk systeem je staat? Vraag dit dan aan iemand van ons team, die kan dit voor jou opzoeken. "Port" vervang je voor je Minecraft port. In het laatste vakje vul je 10 in.
  7. Klik hierna op opslaan. En voila, binnen 24 uur zou je domein nu moeten werken