Hoe installeer ik een Forge Server?

• forge, installeren, server

Drie gemakkelijke stappen om een forge server te installeren.

1). Downloaden Forge-bestanden

Download  de gewenste MinecraftForge installatieprogramma
Ga naar de downloadmap en dubbelklik op het bestand om het installatieprogramma te starten.
Kies "Server installeren"
Selecteer een map om de bestanden in te installeren. We raden aan om een lege map op een tijdelijke locatie te maken, zoals op uw bureaublad.
Wacht tot het downloaden is voltooid

Als alternatief kan je een dos scherm gebruiken om Forge te installeren,
is dit vrij eenvoudig. Maak een lege map aan. Verplaat het Forge-installatieprogramma naar deze map.
Navigeer in de dos-scherm naar de map waar de installatieprogramma in staat.
Start de server setup dmv java -jar forge-installer.jar --installServer.

Wacht todat alle bestanden zijn aangemaakt.

2). Upload alle  Forge-bestanden naar je server

3). Stel de juiste jar in als Custom-Jar  (minecrafforge-universal.....jar)

LET OP: vanf 1.19 is er een extra handeling

Na het uploaden van de de Forge-bestanden, moet je het bestand unix_args_txt in de directory  /libraries/net/minecraftforge/forge/<version>/ kopiëren naar de root van je server.
Daarna moet je als jar bestand kiezen: Forge vanaf 1.19 ipv bovenstaande stap Custom.jar