Modpack installeren

Wordt Minecraft Vanilla saai? Dan is het tijd voor mods! In dit artikel leggen we uit hoe je mods of modpacks in je server kunt doen.

Let op: We raden een minimum van 2GB RAM aan voor servers die grote modpacks zoals Tekkit en FTB runnen. Dit om lagg en world saving issues te voorkomen.

Let op: We raden aan om alle oude server bestanden eerst te verplaatsen naar een backup folder.

1. Open: Files - FTP File Access
  2. Klik links op New Dir
  3. Noem de nieuwe map bijvoorbeeld Backup en klik op Submit
  4. Selecteer nu alle server bestanden en klik op Move
  5. Klik nu op de groene List knop en selecteer de zojuist aangemaakte Backup map.
  6. Klik nu op de grijze Set all targetdirectories knop
  7. Klik nu op Submit

Stap 1:

Log in op ons minecraft server paneel.

Stap 2:

Bij "JAR Bestand" is een categorie Mods te zien. Daaronder staan een paar modpacks waar je uit kan kiezen.

Stap 3:

Na het aanklikken van een modpack, komt er bovenaan in de browser een pop-up die je verzoekt om extra bestanden te installeren. Klik op OK

Stap 4:

Vervolgens opent er een nieuwe pagina. Selecteer op deze pagina nogmaals de juiste modpack die je wilt installeren en klik op ''Apply''.

Stap 5:

Start nu de server op, en tada, de modpack is geïnstalleerd! Zorg dat jij (de client) ook deze mod/modpack hebt geïnstalleerd!